Ivetić: Maribor je ove sezone bio evropski hit

Napustio redove Kopra

Ivetić: Maribor je ove sezone bio evropski hit

U prošloj sezoni jedan od najboljih igrača slovenačkog Kopera Pero Ivetić raskinuo je ugovor sa ovim klubom. Jedan od nosilaca igre prošlosezonskog viceprvaka Slovenije na ovaj korak odlučio se zbog loše finansijske situacije u Koperu.

"Nakon eliminacije iz Evropske lige klub se okrenuo svojim mladim igračima zbog čega je klupski budžet umanjen za 40 posto. Pet stranaca među kojima sam i ja napustilo je klub", kazao je Ivetić.

Trenutno je bez angažmana, a kontakti sa pojedinim klubovima već su ostvareni.

"Postoje neki kontakti, ali za sad ništa konkretno. Nadam se da ću se uskoro skrasiti u nekom klubu. Moja želja je i dalje igrati u inostranstvu, kako zbog ličnog napretka, tako i zbog bolje finansijske situacije", dodaje Ivetić koji je nosio dresove nekoliko klubova u BiH.

Slovenačka liga je, smatra Ivetić, kvalitetnija od bh. Premijer lige.

"U Sloveniji se više ulaže u sport i više se pažnje posvećuje sportistima. Model lige sa deset klubova idealan je za male zemlje kakva su BiH i Slovenija. Maribor je ove sezone bio evropski hit, a mi smo u prošloj sezoni bili prvi njihov pratilac", zaključio je Ivetić na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.