Iz Aberdeena poručili da neće podcijeniti Širokog

Drugo pretkolo Evropske lige

Iz Aberdeena poručili da neće podcijeniti Širokog

D. Rakanović

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u drugo pretkolo Evropske lige nakon što su bili bolji u dvomeču protiv Ordabasyja (2:0, 0:0).

U drugom pretkolu Široki će igrati protiv škotskog Aberdeena. 

Pomoćni trener Aberdeena Tonya Docherty smatra da ih očekuje težak duel protiv bh. predstavnika. 

"Dvomeč sa Širokim će biti težak, jer su oni izbacili Ordabasy koji je igrao dobro u kazahstanskoj ligi. Gledali smo Široki u dvije utakmice i analizirali njihovu igru", rekao je pomoćni trener Abeerdena Toony Docherty i dodao: 

"Široki je dobra ekipa koja je veoma dobro vođena i moraćemo dati sve od sebe kako bi ih pobijedili. Pobrinućemo se da naši igrači budu spremni i u optimalnoj fizičkoj spremi za dvomeč protiv Širokog".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pomoćni trener je istakao da neće podcijeniti ekipu Širokog.  

"Sigurno ih nećemo podcijeniti. Naši skauti su bili na obje utakmica prvog pretkola, i Široki je dobra ekipa. Igraju u formaciji 4-1-2-3 u kojoj svaki igrač zna svoju ulogu i zadatke", zaključio je Docherty.  

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi