Iz Barcelone poručili: Neko nas želi uništiti

Potpredsjednik Barcelone odbacuje sve optužbe

Iz Barcelone poručili: Neko nas želi uništiti

Nakon što je FIFA zabranila Barceloni sve transfere u narednih 14 mjeseci zbog potpisivanaj ugovora sa maloljetnim igračima, danas je uslijedila oštra reakcija iz katalonskog kluba.

"Pet godina Barcelona je na meti napada, od dopinga, napada na naše trenere Guardiolu i Villanovu, kroz komentare pojedinih ljudi, zatim su uslijedili slučajevi oko Messija, Neymara, ništa to nije slučajno" izjavio je potredsjednik Barcelone Javier Faus.

"Ništa od toga se ne događa slučajno. Pokušavaju uništiti imidž Barcelone, ali neće u tome uspjeti. Odlučili smo kao institucija reći dosta, iz sedmice u sedmice brojnim institucijama moramo objašnjavati i potvrđivati kako radimo i funkcionišemo", kaže Faus, koji je rekao kako Barcelona već istražuje koji im smješta.

"Radimo na tome i kada budemo sigurni i kada budemo mogli dokazati, izaći ćemo s imenima. Mnogi ljudi ne mogu podnijeti Barcelonine pobjede i vodeću poziciju u nogometnom svijetu posljednjih deset godina". 

"Nećemo samo tako ostati sjediti prekriženih ruku, garantiram da će naš odgovor biti žestok", rekao je Faus. Iako Faus nije nikoga imenovao, španski mediji su objavili kako je vjerovatno mislio na Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nijedan klub u svijetu ne investira toliko u mladi pogon, kao mi u La Masiju. Ova pravila dobra su za Aziju ili Latinsku Ameriku, gdje se dovode stotine djece, izabere nekolicina, a ostali potpuno zapostave".

"Mi tako ne radimo, jer osim što stvaramo fudbalere, stvaramo i ljude. Ne možemo tolerisati takav napad na naš model koji je prepoznat u cijelom svijetu", zaključio je drugi čovjek Barcelone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.