Iz Barcelone se oglasili povodom priča da Neymar ide u PSG

Demantovali špekulacije

Iz Barcelone se oglasili povodom priča da Neymar ide u PSG

E. Čaušević
Teme:

Španski mediji objavili su danas da je PSG odlučio aktivirati otkupnu klauzulu igrača Barcelone, Neymara.

Brazilac je nedavno produžio saradnju s katalonskim klubom i prema novom ugovoru njegova otkupna klauzula iznosi nevjerovatnih 222 miliona eura. Mediji na Pirinejima objavili su danas da je PSG odlučio aktivirati ovu klauzulu, te da će Neymar gotovo sigurno svoju karijeru nastaviti u francuskom klubu.

Međutim, nakon svih ovih špekulacija oglasili su se iz Barcelone i poručili da Neymar ne ide nigdje. Sportski direktor Barce, Robert Fernandez, izjavio je da Neymar sigurno neće napustiti Nou Camp, te da nije istina da je PSG aktivirao njegovu otkupnu klauzulu.

"To se neće desiti jer Neymar ne ide nigdje. Nismo imali nikakvih ponuda za njega,a posebno nije istina da je neko odlučio aktivirati njegovu otkupnu klauzulu. On je sretan u klubu i mi smo sretni što je s nama. Cilj Barcelone nije da prodaje svoje najvažnije igrače", rekao je Fernandez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi