Iz Basaksehira u jedan od najboljih engleskih klubova?

Višćin saigrač pravi veliki transfer

Iz Basaksehira u jedan od najboljih engleskih klubova?

Iako je Basaksehir ove sezone ipak ostao bez titule, čije je osvajanje moglo biti svjetska senzacija, čelnici ovog kluba zadovoljno trljaju ruke.

Basaksehir u svom igračkom kadru ima nekoliko fudbalera koji su na cijeni u Evropi. Naravno, prije svih mislimo na Edina Višću, ali daleko od toga da je bh. reprezentativac jedini.

Prema pisanju britanskih i turskih medija, mladi fudbaler ovog kluba Under Cengiz na meti je Tottenhama i uskoro bi mogao napraviti veliki transfer.

Spursi, navodno, za 19-godišnjeg Undera nude oko osam miliona funti, što bi za Basaksehir svakako bila cifra koju bi teško mogli odbiti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Cengiz Under je vezni fudbaler koji je ove sezone na 41 utakmici za Basaksehir u svim takmičenjima postigao devet golova uz sedam asistencija i jedan je od najzaslužnijih za drugo mjesto u Super ligi.

Interesantno, Basaksehir je Undera doveo prije nepunih godinu dana iz Altinordua i platio ga je samo 700.000 eura, pa sve ukazuje na to da će im se njegovo dovođenje višestruko isplatiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi