Iz Lazija poručuju: Nadamo se da Lulić neće biti kažnjen
Foto: EPA

Oglasio se Igli Tare

Iz Lazija poručuju: Nadamo se da Lulić neće biti kažnjen

Bh. reprezentativac Senad Lulić i dalje čeka na suspenziju od strane krovne kuće italijanskog nogometa. 

Zbog izjave da je "Rudiger prije dvije godine prodavao čarape u Njemačkoj" mediji su Lulića optužili za rasizam, ali njegove riječi će gotovo sigurno biti protumačene kao nesportske i suočit će se sa suspenzijom od dva ili tri meča. 

I dok se zvaničnog čeka odluka Fudbalskog saveza Italije, slučaj je odlučio naknadno prokomentarisati sportski direktor rimskog kluba Igli Tare.

"Ne želim se vraćati na kontroverze iz derbija, to je prošlosti, ali je očigledno ono što se dogodilo. Mi žalimo zbog poraza, međutim hladne glave možemo reći da je i sudac imao loš dan. Za utakmicu kao što je derbi između Lazija i Rome treba biti angažovan sudac najvišeg nivoa", izjavio je Tare i potom se osvrnuo na Lulića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sve što se dogodilo je uzrokovano provokacijama. Lulić što je rekao je bilo u afektu i on se odmah izvinio. Nadamo se da neće biti kažnjen", dodao je Tare.

Lulić je, podsjećamo, bio u konkurenciji za jučerašnji meč sa Sampdorijom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi