Iz Lazija poručuju: Sudije žele ekipe iz Milana u Evropi
Foto: EPA

Nezadovoljni suđenjem u prošlom kolu

Iz Lazija poručuju: Sudije žele ekipe iz Milana u Evropi

Teme:

Glasnogovornik Lazija, Arturo Diaconale, iznijeo je nekoliko optužbi na račun suđenja, rekavši kako sudijske greške u mečevima Lazija očigledno idu na ruku Milanu i Interu.

"Suđenje na susretu Genoe i Lazija nas je naljutilo, jer osim nekoliko drugih incidenata, čini se da je nemoguće da nisu vidjeli dva očigledna penala", rekao je Diaconale.

"Počinjem misliti da je to zato što se približavamo kraju sezone. Lazio je u dobroj poziciji i ima velike šanse da ponovo izađe u Evropu."

"Zbog dešavanja na utakmici protiv Genoe raste zabrintost o stvarima koje bi se mogle događati u budućnosti. Moglo bi se desiti da dođe do pokušaja da se na kraju sezone favorizuju neki drugi klubovi", nastavio je glasnogovornik rimskog kluba.

"Možda je nekome u interesu da se bar jedana ekipa iz Milana nađe u Evropu. Ne  razumijem zašto bi mi morali platiti cijenu da bi se kineski klubovi plasirali, uz dužno poštovanje."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nadamo se da će na utakmici Lazija i Palerma suđenje biti pošteno i objektivno. Zbog iskustva u Genoi smo na oprezu, ali ovo ne bi trebalo brinuti samo igrače i navijače Lazija, ovo bi trebalo zabrinuti sve", rekao je za kraj Diaconale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi