Iz MLS lige odgovorili Conteu

"Takvo nešto izjaviti je glup potez"

Iz MLS lige odgovorili Conteu

Čovjek koji upravlja sajtom MLS lige odlučio je odgovoriti selektoru Italije na konstataciju da nije pozvao Pirla i Giovinca jer nastupaju u SAD-u. 

Italijanski selektor Antonio Conte prije nekoliko dana je saopštio spisak fudbalera na koje će računati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Na iznenađenje tamošnje javnosti na spisku nisu bili Andrea Pirlo i Sebastian Giovinco, a kao razlog navedena je njihova odluka da odu u MLS.

"To je lična procjena, stvar ukusa i stila, a Conte ima pravo da donese takvu odluku. Ali donijeti ličnu odluku i izjaviti tako nešto je glup potez uz čuvanje beslislenog fudbalskog klišea. Očekivao sam više od fudbalski sfisticiranih Italijana, koji su se, usput rečeno, mučili protiv reprezentacije SAD sastavljene mahom od MLS igrača u posljednjih 15 godina. Uključujući i remi 1:1 sa SP 2006. koji su osvojili", napisao je urednik zvanične stranice MLS lige Simon Borg i potom nastavio:

"A kako je Conteov stručni štab, koji je navodno skautirao Pirla i Giovinca sedam dana, dokazao da MLS liga ima štetan utjecaj na njihovu reprezentativnu karijeru. Koje podatke sadrži njihov tehnički izvještaj? I kako se taj štetni uticaj nije uzimao u obzir u oktobru prošle godine kada je Giovinco bio dovoljno dobar da osigura Italiji plasman na Euro kao ključni igrač sa klupe", pita se Borg. 

Borg smatra da je Conte svoju odluku mogao saopštiti i bez provociranja.

"Da li je Conte mogao to da učini bez provociranja? Jednostavno je mogao izabrati Insignea iz Napolija ispred Giovinca. Ili je izostavljanje Pirla tehnička odluka? Ne, on je morao da bude kliše u odnosu na MLS. Kada to dođe od trenera koga u sopstvenoj zemlji nazivaju 'provincijskim' jer nije uspio da pobijedi u Evropi, to je onda provincijska izjava", zaključio je Borg. 

  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi