Iz Porta optužuju: Benfica je unajmila vrača
Foto: EPA

Dr. Nhaga čak ima i cjenovnik

Iz Porta optužuju: Benfica je unajmila vrača

Portov direktor komunikacija Francisco Marques tvrdi da je lično vidio email poruke koje su razmjenjivali predjsednik Benfice Luis Filipe Vieira i dr. Armando Nhaga, član policijske komisije Gvineje Bisao, ali i vrač.

Prema portugalskim medijima, Nhaga je prvobitno pokušavao, svojim šamanskim sposobnostima, pomoći Benfici da osvoji titulu prvaka Portugala u sezoni 2015/2016, te je za svoj "trud" potraživao naknadu od 75.000 eura. Vieira je, međutim, odbio ovaj njegov zahtjev, te je u tada tvrdio da dotičnog dr. Nhagu ne poznaje. Ipak, Vieira je nakon toga bio otvoren za dogovor sa Nhagom.

Vieira je potom, navodno, pitao dr. Nhagu da li može svojim magičnim sposobnostima pomoći Benfici da dođe do pobjede protiv Borussije Dortmund u utakmici koja se igrala u okviru Lige prvaka u februaru ove godine.

Portugalski DN saopštava da je Nhaga na ovaj upit odovorio tako što je Vieiri poslao svoj cjenovnik, u kojem su bile navedene sljedeće stavke:

5.000 eura: Pobjeda u Super Kupu;

100.000 eura: Osvajanje prvenstva;

10.000 eura: Pobjeda u utakmici grupne faze Lige prvaka;

30.000 eura: Pobjeda u utakmici eliminacione faze Lige prvaka;

1.000 eura: Pobjeda na meču domaćeg prvenstva ili kupa;

5.000 eura: Pobjeda u finalu Kupa Portugala ili Liga Kupa.

Benfica je, ipak, pomenutu utakmicu protiv Borussije izgubila rezultatom 4:0, a kada je Vieira upitao Nhagu šta je pošlo po zlu, ovaj je odgovorio:

"Ko god je radio na ovome, nije to uradio u pravom momentu. Gospodar Lisabona je predugo čekao znak, bilo je prekasno."

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

A Gospodar Lisabona o kojem je Nhaga govorio je zapravo brat "zloglasnog" vrača, napominje Marques. 

Koliko god sve ovo bizarno zvučalo, ozbiljne optužbe se trenutno razmjenjuju između velikih rivala, Porta i Benfice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi