Iz Rijeke poručuju: Od Zeca očekujemo velike stvari

Veliko pojačanje za Rijeku

Iz Rijeke poručuju: Od Zeca očekujemo velike stvari

Bosankohercegovački internacionalac Ermin Zec prije dva dana potpisao je ugovor sa Rijekom, čiji dres bi prema ugovoru trebao nositi u naredne dvije sezone. 

Pod stijene Kantride ovaj 26-godišni Bugojanac došao je kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa tuskim prvoligašem Genclerbirligijem.

„Otvorila nam se izvanredna prigoda da angažiramo igrača kojeg realno ne bi mogli dovesti. Našli smo zajednički interes. Njemu mu je želja da se kroz igre u Rijeci vrati među reprezentativce BiH, a nama je motiv bio da pojačamo momčad na višepozicija. Zec vrlo kvalitetno može igrati i u napadu i na krilu. On je igrač u najboljim godinama s velikim iskustvom jake turske lige u kojoj je u protekle četiri godine igrao skoro sve utakmice“, rekao je sportski direktor Rijeke Srećko Juričić te dodao:

„Radi se o velikom profesionalcu za kojeg se nadamo da će se što prije uklopiti u našu momčad iako će mu trebati neko vrijeme jer nije prošao pripreme. No od njega u budućnosti očekujemo velike stvari.“

Zec je već jednom nastupao u hrvatskom nogometnom prvenstvu, ali je tada nosio dres Šibenika u kojem je u 79 nastupa zabio 39 golova. Tada je proglašen i najboljim igračem lige, ispred Mandžukića, Vide, Badelja, Ibričića...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.