Iz Standarda u Sarajevu očekuju "vruću" atmosferu

Nakon pobjede u prvom susretu

Iz Standarda u Sarajevu očekuju "vruću" atmosferu

A. Beganović

U prvom susretu 3. pretkola Evropa lige Standard je u Liježi bio bolji od Željezničara. Slavila je belgijska ekipa 2:1, no daleko od toga da je osigurala nastup u play-offu Evropa lige.

Iako pobjeda Standardu ne garantuje prolaz kamerunski fudbaler Eyong Enoh je nakon susreta bio dobro raspoložen.

"U prvom poluvremenu protivnik nasm nije pravio nikakve probleme. Nakon odmora malo su izašli sa svoje polovice, a mi nismo uspjeli kontrolisati loptu, Zbog pogotka u našoj mreži posao će nam biti otežan, ali osjećam se pozitivno. Rezultat nije idealan, ali imamo dovoljno kvalitete za prolaz dalje. Ovo je bila naša tek druga utakmica u sezoni, moramo biti strpljivi", izjavio je Enoh.

U početnom sastavu Stanndarda svoje mjesto je pronašao i mladi 19-godišnji Beni Badibanga, kojem je duel sa Željezničarem bio prvi evropski u karijeri.

"Jutro uoči susreta sam saznao da ću igrati. Trener mi je rekao da se ne smijem bojati i da moram jednostavno igrati. Nadam se da je ovo tek početak, želim se nametnuti kao starter. Prednost nije ubjedljiva, trebali smo u drugom poluvremenu biti bolji. Da ćemo se kvalifikovati u narednu fazu takmičenja? Nikada ne možete biti sigurni, ali moramo vjerovati u to", izjavio je mladi Badibanga.

Svoj komentar na susret dao je i Senegalac Ricardo Faty, koji smatra da će u Sarajevu za sedam dana biti veoma "vruće".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Počeli smo sjajno, no u drugom poluvremenu smo pali. Protivnik je smanjio našu prednost i ponovo je počeo vjerovati u prolaz dalje. Mora se priznati i da se u drugom dijelu osjetio umor u našim redovima. Znamo da će u Sarajevu biti "vruće", ali borit ćemo se za plasman u narednu fazu takmičenja. Sezonu bez Evropa lige ne možemo zamisliti", izjavio je Faty.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.