Iz Stokea tvrde: Ne moramo prodavati Begovića i Shawcrosa

Dobra finansijska situacija

Iz Stokea tvrde: Ne moramo prodavati Begovića i Shawcrosa

A. Beganović

Fudbaleri Stoke Cityja počeli su pripreme za narednu sezonu u kojoj imaju visoke ambicije, odnosno prema pisanju otočkih medija klub našeg reprezentativnog golmana Asmira Begovića želi se uključiti u borbu za evropsku scenu.

Asmir Begović i društvo pripremaju se za narednu sezonu, a ono što može radovati navijače Stoke Cityja je to da klub ne mora prodavati najbolje igrače kako bi osigurao novce za dolaske u ljetnom prelaznom roku.

"Mi ne želimo prodavati naše zvijezde, Asmira Begovića i Ryana Shawcrosa", izjavio je jedan od čelnika kluba Tony Scholes.

Čelnik Stokea dodao je i da je klub finansijski jako stabilan, te da do sada nije bilo zvaničnih ponuda za Begovića i Shawcrosa.

"Nije bilo zvaničnih ponuda. Istina je, da bi teško zadržali nekog igrača ukoliko bi došla ponuda od nekog velikog kluba. Eventualni odlasci su ponekad i izvan naše kontrole, jednostavno moramo biti realni. Ne možemo reći da nikada nećemo prodati Asmira ili Ryana, no ponavljam, u ovom trenutku nije nam potrebna prodaja da bismo mogli trgovati u prelaznom orku", dodao je Scholes.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.