Izabran najbolji igrač i najbolji tim Evropskog prvenstva

UEFA objavila zanimljiv spisak najboljih

Izabran najbolji igrač i najbolji tim Evropskog prvenstva

E. Čaušević

Reprezentacija Portugala sinoć je u Parizu osvojila titulu prvaka Evrope nakon pobjede nad Francuskom.

Portugalci su do gola stigli u drugom produžetku, a heroj ove ekipe bio je rezervista Eder koji je postigao jedini gol. Dan nakon finalnog meča poznato je ko je osvojio titulu najboljeg igrača turnira, te koji igrači čine najbolji tim Evropskog prvenstva.

UEFA je danas saopštila da je titulu najboljeg igrača EP-a dobio reprezentativac Francuske, Antoine Griezmann. Francuz je postigao šest golova, upisao je dvije asistencije, te je bio igrač koji je odveo Trikolore do finala. Također, izabran je i najbolji mladi igrač Eura, a titula je pripala portugalskom igraču Renatu Sanchesu.

Idealni tim Evropskog prvenstva čine četiri Portugaca, tri Nijemca i po dva Velšana i Francuza. Iznenađenje je da Bale nije našao svoje mjesto u najboljoj ekipi EP-a.

Najbolji tim Evropskog prvenstva: Patricio (Portugal), Kimmich (Njemačka), Pepe (Portugal), Boateng (Njemačka), Guerreiro (Portugal), Allen (Vels), Kroos (Njemačka), Ramsey (Vels), Payet (Francuska), Griezmann (Francuska), Ronaldo (Portugal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi