Izborio opstanak u Bundesligi, pa dobio otkaz
Foto: EPA

Mainz smijenio Schmidta

Izborio opstanak u Bundesligi, pa dobio otkaz

Ne dešava se svaki dan da trener nekog kluba dobije otkaz odmah nakon što izbori opstanak u ligi, ali uvijek ima izuzetaka.

Ta sudbina zadesila je trenera Mainza Martina Schmidta, koji je otpušten samo dva dana nakon završetka sezone u Bundesligi u kojoj je njegova ekipa izborila opstanak.

Međutim, Mainz se nije ni trebao dovesti u situaciju da strepi za opstanak budući da je tokom većeg dijela sezone bio čvrsto pozicioniran u sigurnoj zoni, ali je u posljednjih deset utakmica u sezoni doživio čak šest poraza.

Na kraju je Mainz imao mnogo sreće i opstao je u ligi zahvaljujući boljoj gol razlici od Wolfsburga, koji je završio na 16. mjestu koje vodi u razigravanje za opstanak a imao je također 37 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Martin Schmidt (50) je na klupu Mainza stigao 2015. godine i ugovorom je za ovaj klub bio vezan do 2018. godine, koju će ipak dočekati na nekoj drugoj adresi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi