Izet Hajrović završio u Primeri, ali ne u Betisu

Bh. reprezentativac u novom klubu

Izet Hajrović završio u Primeri, ali ne u Betisu

Napokon je stigao i taj dan. Bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović napustio je redove Werdera i u narednom periodu će nastupati u Primeri. 

Iako su čelnici novog prvoligaša Betisa bili najuporniji, nova destinacija u karijeri Izeta Hajrovića je Eibar za koji će u narednih godinu dana nastupati kao posuđen igrač. 

Tu vijest je za njemačke medije potvrdio i sportski direktor kluba iz Bremena Thomas Eichin, kazujući kako je između Werdera i Eibara postignut dogovor i u toku današnjeg dana transfer će biti zvanično potvrđen.  

Werder se u samom finišu prijelaznog roka "riješio" još nekoliko igrača. Maik Lukowicz je posuđen Rostocku, Ludovic Obraniak je završio u Maccabiju iz Haife, dok Cedrick Makiadi karijeru nastavlja u Turskoj. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Hajroviću ugovor sa Werderom važi do 2018. godine i u posljednje vrijeme trener Viktor Skripnik nije računao na njegove usluge. To je ujedno i razlog zbog kojeg je želio po svaku cijenu napustiti Werder. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.