"Izgubili smo, ali oni izgledaju mnogo starije od 17 godina"

Iranci u nevjerici

"Izgubili smo, ali oni izgledaju mnogo starije od 17 godina"

M. Šljivak

Trener U17 selekcije Irana  Qahtan Al-Rubaye optužio je selekciju Malija da u ekipi ima fudbalere koji su mnogo stariji od 17 godina.

Afrički šampion je pobijedio Irance sa 5:1 u osmini finala Svjetskog prvenstva za igrače do 17 godina, ali Iranci tvrde da su u ekipi igrali mnogo stariji momci.

"Znali smo da Mali ima odlične igrače, ali ovo jednostavno nije fer. Fizički su bili nadmoćni i čini mi se da su igrali igrači do 23 godine. Velika je razlika između afričkih timova iostalih", istakao je Al-Rubaye.

Međutim, pored njegovih tvrdnji da su igrači ove selekcije mnogo stariji, žalba FIFA neće biti upućena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ranije je dosta pažnje na U17 prvenstvu svijeta izazvala i selekcija Nigera koja je imala pet igrača rođenih na isti datum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije