"Izgubili smo važne igrače, ali možemo opet biti prvaci"
EPA

Paul Pogba, fudbaler Juventusa

"Izgubili smo važne igrače, ali možemo opet biti prvaci"

Francuski reprezentativac Paul Pogba smatra da može zamijeniti Artura Vidala, koji je prije nekoliko dana odlučio prihvatiti ponudu Bayerna i potpisao petogodišnji ugovor. 

"Igrat ću na svakoj poziciji na kojoj sam potreban treneru i biću zadovoljan. Osjećam se dobro kada igram na poziciji ofanzivnog veznog igrača iza dvojice napadača. Vidjet ćemo šta će biti, ali uživam u toj ulozi", izjavio je Pogba za italijanske medije. 

Iako se u posljednje vrijeme špekulisalo da će Pogba napustiti Juventus, na kraju je otišao Vidal. 

"Mislim da mogu da budem naš najproduktivniji fudbaler sredine terena. Dvojica veznih igrača su otišla, ali mnogo sam naučio od njih. Sada moram da pokažem da sam dovoljno zreo", dodao je francuski reprezentativac. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pogba, unatoč tome što su Juventus još napustili Pirlo i Tevez, smatra da njegov tim može osvojiti petu uzastopnu titulu u Seriji A. 

"Izgubili smo važne igrače, ali smo doveli nekolicinu iskusnih fudbalera. Mi smo Juventus i uvijek možemo dobro igrati i ostvarivati rezultate. Možemo osvojiti petu uzastopnu titulu, sve zavisi od nas", zaključio je na kraju Pogba. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.