Izgubili u derbiju sa 3:0, pa dobili batine od navijača

Teška noć za fudbalere Legije

Izgubili u derbiju sa 3:0, pa dobili batine od navijača

Fudbaleri Legije imali su tešku nedjeljnu noć nakon ubjedljivog 3:0 poraza od Lecha u Poznanu, koji je bio kap koja je prelila čašu kod onih najzagriženijih navijača kluba iz Varšave.

Legia ove sezone igra katastrofalno. Nakon što se poljski velikan nije uspio kvalifikovati u grupnu fazu Lige prvaka, pa čak ni Evropske lige, uslijedili su razočaravajući rezultati i u domaćem prvenstvu gdje se ovaj tim nalazi tek na osmom mjestu.

Navijači su izgubili strpljenje nakon visokog poraza u derbiju, pa su tako sačekali svoje fudbalere na parkingu ispred stadiona kada su se vraćali iz Poznana. Kada je autobus stigao, fudbaleri Legije su pozvani da izađu iz autobusa, a onda je uslijedilo ne samo verbalno 'ribanje', već su zabilježeni i fizički napadi.

Pedesetak huligana počelo je šamarati pojedine fudbalere Legije, kao i članove stručnog štaba, ali poljski mediji pišu da niko od igrača nije ozbiljnije povrijeđen. Kod nekih fudbalera su vidljive modrice po glavi, ali je ipak sve prošlo dobro kako se moglo završiti.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Batine je mogao dobiti i hrvatski trener Romeo Jozak, koji je srećom nešto ranije izašao iz autobusa pa se spasio od huligana.

Da stvar bude još gora, najžešći navijači Legije su ovaj napad na fudbalere proglasili samo opomenom, te najavili još gore stvari ukoliko njihov tim nastavi igrati kao do sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi