Izgubili Zukanovića, pa dovode igrača Cityja
Foto: EPA

Žele Clichyja

Izgubili Zukanovića, pa dovode igrača Cityja

M. Šljivak

Ekipa Intera nije uspjela da u svoje redove dovede lijevog beka u dosadašnjem dijelu prelaznog roka.

Glavna meta trenera Nerazzurra je bio bh. reprezentativac Ervin Zukanović. Iako su bili blizu njegovog dovođenja, on je završio u Sampdoriji, a zatim je propao i dolazak Filipea Luisa iz Chelseaja.

Međutim, tim s Giuseppe Meazze je našao rješenje za lijevi bok. Roberto Mancini će pokušati dovesti fudbalera Manchester Cityja Gaela Clichyja, s kojim ima odličan odnos.

Ovaj 23-godišnji Francuz se u posljednjoj sezoni nije naigrao za City. Odigrao je samo 23 utakmice, a član Građana je od 2011. godine, kada je stigao iz londonskog Arsenala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Reprezentativac Francuske je čak osam godina nosio dres Topnika, a u profesionalnoj karijeri je nosio i dres Cannesa.

Za City je u prethodne četiri godine odigrao 98 utakmica, te je postigao jedan pogodak. Ipak, do kraja prelaznog roka bi mogao napustiti Etihad, te pojačati redove italijanskog velikana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.