Izjava trenera Celtica nakon 7:1 pokazuje svu nemoć

Nije mu bilo spasa

Izjava trenera Celtica nakon 7:1 pokazuje svu nemoć

Zamislite kako je samo bilo Brendanu Rodgersu pojaviti se na konferenciji za novinare nakon sinoćnjeg uvjerljivog poraza na Parku prinčeva od PSG-a od 7:1. 

Njegova ekipa je na smom početku meča uradila ono što nije smjela protiv prebogatih i silno motivisanih Parižana - povela je. U tim okolnostima samo su naljutili Neymara i društvo koji su im potom 'utrplai' sedam golova.

Nakon utakmice Brendan Rodgers je odao priznanje PSG-u za svu moć koju posjeduje, a poručio je da on nije imao nikakvog rješenja. 

"Bio je ovo bolan poraz. Morate se diviti kvaliteti PSG-a. Igrali smo sa petoricom igrača u odbrani, šta sam trebao uraditi, staviti sedmoricu u odbranu? Ponekad morate rivalu skinuti kapu i priznati da je kvalitetniji. Naši igrači su se trudili, ali su i griješili", rekao je Rodgers pa je poručio da je bilo i dobrih trenutaka. 

"Primili smo sedam golova i od Barcelone, ali mislim da smo u Parizu imali dobrih trenutaka. Mi smo došli ovdje da igramo protiv najboljeg od najboljih. Iznenadiću se ako PSG ne bude igrao u finalu Lige prvaka. Razočarani smo zbog golova koje smo primili. Dali smo sve od sebe i kaznili su nas. Borit ćemo se do kraja, još imamu šansu da se plasiramo u Evropa ligu. ", rekao je on. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Celtic je nakon sinoćnjeg poraza ostao na 3. mjestu u grupi B sa tri boda. U posljednjem kolu će igrati protiv Anderlechta na domaćem terenu i ima velike šanse da se plasira u Evropa ligu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi