Iznenađujuća kupovina Reala u Napulju
Foto: EPA

Zidane želi Zielinskog

Iznenađujuća kupovina Reala u Napulju

M. Šljivak

Madridski Real mogao bi dobiti neočekivano pojačanje i to iz italijanskog Napolija.

Prema navodima Gazzette dello Sport, novi igrač Kraljeva mogao bi postati poljski veznjak Piotr Zielinski, kojeg navodno Zinedine Zidane želi dovesti.

Francuski stručnjak je navodno veliki ljubitelj igre 23-godišnjeg Poljaka. Želi ga vidjeti u Madridu od naredne sezone, ali trener tima sa San Paola Maurizio Sarri ne želi da ga pusti.

Napoli ima velike planove za narednu sezonu. Kao jedan od glavnih kotača u igro svog tima, Sarri vidi Zielinskog, te nema namjeru da ostane bez važnog fudbalera u veznom redu.

Ipak, ponude Reala se teško odbijaju. Ako dođe prava, sigurno je da će u Napulju razmisliti, iako je Poljak samo jednu sezonu proveo u ovom timu. Stigao je prošlog ljeta za 14 miliona eura, a u Italiji je igrao još za Udinese i Empoli.

U dresu Napolija je odigrao ukupno 45 utakmica ove sezone, a postigao je šest golova uz sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi