Iznenadna smrt šokirala Zenit i cijelu Rusiju

Sportski direktor preminuo u 49. godini

Iznenadna smrt šokirala Zenit i cijelu Rusiju

Zenit iz St. Petersburga i kompletnu rusku sportsku javnost pogodila je tragična vijest o smrti Konstantina Sarsanije, sportskog direktora ovog kluba koji je iznenada preminuo u 49. godini života.

Sarsanija je pao u komu i nakon tri sata je preminuto, a prema zvaničnoj verziji ljekara uzrok smrti je tromb.

Konstantin Sarsanija je jedna od legendi Zenita, a prvi put je izabran za sportskog direktora kluba iz St. Petersburga još 2006. godine. Tada je od Zenita napravio ekipu koja je osvojila titulu u Rusiji, Kup UEFA i Superkup Evrope.

Nakon što je napustio poziciju sportskog direktora, posvetio se trenerskom poslu a vodio je nekoliko klubova u Rusiji i Litvaniji. Ovog ljeta je po drugi put postao sportski direktor Zenita, i odmah je uradio dobar posao s obzirom da je doveo mnoge dobre igrače u ovaj klub poput Paredesa, Driussija...

Iz Zenita su izrazili veliku tugu zbog iznenadnog odlaska Sarsanije, a njegovoj porodici iskreno saućešće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi