Izrael će Zmajeve ugostiti na "zlatnom stadionu"

BiH gostuje u Haifi 16. novembra

Izrael će Zmajeve ugostiti na "zlatnom stadionu"

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine svoju četvrtu utakmicu kvalifikacionog ciklusa za odlazak na EURO 2016. godine u Francuskoj igrat će protiv Izraela 16. novembra ove godine.

Izabranici Safeta Sušića kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Izraela igrat će u Haifi na nedavno otvorenom stadionu "Sammy Ofer".

Gradnja ovog sjajnog sportskog zdanja započela je 2009. godine, a stadion je zvanično otvoren prije nešto više od dva mjeseca, a na njemu svoje utakmice igraju dva tim iz Haife, Hapoel i Maccabi.

Svoje ime stadion je dobio po investitoru koji je donirao 20 miliona eura za njegovu izgradnju. Stadion je kapaciteta 30.874 mjesta, a uvršten je u četvrtu UEFA kategoriju. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Stadion je prilično upečatljivog izgleda, a njegova "fasada" je zlatne boje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije