Izraelce suspenduju iz kvalifikacija za EP?!

Palestinci podnijeli zahtjev

Izraelce suspenduju iz kvalifikacija za EP?!

Nadolazeći kongres FIFA-e bi mogao biti i više nego zanimljiv.

Posebno se to odnosi na činjenicu da će jedna od tačaka dnevnog reda biti i diskusija o mogućoj suspenziji Izraela iz svih međunarodnih takmičenja.

Fudbalski savez Palestine je zatražio suspenziju Izraela zbog toga što iz te zemlje ometaju fudbalske aktivnosti njihovih sportista, konkretno fudbalera i njihovih kretnji između zaraćenih teritorija.

Kongres će biti održan 29. maja, a prisustvovat će mu 209 članova FIFA-e. Ukoliko tri četvrtine izglasaju Izraelovo izbacivanje iz međunarodnih takmičenja, prijedlog Palestinaca će biti usvojen.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na ovu temu su se osvrnuli i brojni mediji iz Izraela, Palestine, ali i ostalih zemalja Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.