"Ja sam trener, ja odlučujem ko će pucati penal"

Guardiola o izvođaču penala:

"Ja sam trener, ja odlučujem ko će pucati penal"

Nakon što je pri vodstvu Bayerna od 3:1 Arjen Robben uzeo loptu kako bi šutirao penal koji je bio dosuđen, po naređenju Pepa Guardiole, ulogu izvođača najstražije kazne od Holanđanina preuzeo je Thomas Müller.

"Podržavam svačiju ličnost, pogotovo igrača koji uzme loptu da izvede najstrožiju kaznu, ali Thomas je u ovoj situaciji bio pravi. Ja sam trener i ja odlučujem o igraču koji će pucati, u tom trenutku želio sam Müllera", rekao je Pep Guardiola

Iako se još na terenu tokom utakmice primjetilo da mu ne odgovara Guardiolina odluka,  Robben je nakon utakmice kaza: "Ne želim puno pričati o tome, to nije tema razgovora. Svejedno mi je ko će pucati, bitno je da lopta završi u mreži".

Müller nije iznevjerio Pepa, pogodio je za konačnih 4:1 u 82. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Trener je rekao da ja pucam penal, a pošto sam lojalan igrač, ispoštovao sam njegovu odluku", prokomentarisao je Müller nakon susreta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti