Jajčanin Marin Leovac na meti Nike Kovača

Još jedan rođeni Bosanac "pojačati" će Vatrene

Jajčanin Marin Leovac na meti Nike Kovača

Još jedan fudbaler koji je rođen u Bosni i Hercegovini u narednom periodu mogao bi nastupati za susjednu Hrvatsku. 

Kako pišu hrvatski mediji, selektor Niko Kovač adekvatnu popunjenost na poziciji lijevog beka vidio je u 26-godišnjem Jajčaninu Marinu Leovcu koji ove sezone pruža izvrsne partije u dresu Rijeke.

Zasad, najveću prepreku na putu do dresa Hrvatske Leovcu stvara to što ima austrijsko državljanstvo, koje je morao uzeti kada su mu roditelji odlazili trbuhom za kruhom u Austriju. Za Hrvate je ohrabrujuće to što bi kod FIFA-e imala utjecaja činjenica da je Leovac silom prilika morao uzeti austrijsko državljanstvo, pa bi nakon što dobije hrvatski pasoš, uskoro mogao dobiti i mogućnost igranja za Vatrene.

Inače, Leovac je rođen u Jajcu prije 26 godina, a na Kantridu je stigao u januarskom prelaznom roku iz redova bečke Austrije, gdje je dijelio svlačionicu sa bh. internacionalcem Emirom Dilaverom koji danas nosi dres mađarskog Ferencvaroša.

O Leovcu do sada u N/FSBiH niko nije ni razmišljao, ali povreda Seada Kolašinca zbog koje će odsustvovati pola godine sa fudbalskih terena možda će primorati selektora Sušića da "baci oko" na fudbalera Rijeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti