Jakosne skupine: Srbiju očekuje paklena grupa u Rusiji
Foto: Nemanja Matić (lijevo) i Branislav Ivanović (desno) (EPA)

Hrvatska će imati nešto lakši posao

Jakosne skupine: Srbiju očekuje paklena grupa u Rusiji

Od jutros su poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Ostalo je još malo vremena, tačnije 15 dana, do izvlačenja grupa za Svjetsko prvenstvo, a već su poznate i jakosne skupine. Kao što se i očekivalo, od reprezentacija iz regiona, Hrvatska će imati nešto lakši posao u odnosu na Srbiju. 

Naši zapadni susjedi nalaze se u drugom šeširu i u grupnoj fazi će izbjeći duele protiv reprezentacija kao što su Španija, Engleska ili Urugvaj, ali Srbija je tek u četvrtom šeširu i očekuje je paklena grupa u Rusiji. 

Naše istočne komšije u jednom od najgorih scenarija u Rusiji mogu igrati u grupi sa Brazilom, Španijom i Švedskom što bi svakako bio veliki pakao za njih. Teško je reći koji bi bio najbolji scenario za njih, a možda bi to bio onaj u kojem bi igrali sa Poljskom, Peruom i Tunisom. 

Ipak, to je teže za očekivati jer postoji mnogo više jakih, nego slabjih reprezentacija s kojima se Srbija može susresti. Podsjetimo, žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo održat će se 1. decembra.

1. šešir: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

2. šešir: Španija, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Švicarska, Hrvatska, Peru

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

3. šešir: Švedska, Danska, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal

4. šešir: Srbija, Nigerija, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Australija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi