Jalova pobjeda Rubina, Chelsea u polufinalu

Ekipa iz Londona izborila plasman u polufinale

Jalova pobjeda Rubina, Chelsea u polufinalu

Londonski Chelsea gostovao je večeras Rubinu iz Kazana u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige. Domaćin je slavio 3:2.

Prvu priliku koja im se ukazala gosti su odmah iskorisitli. Nakon samo pet minuta igre pogodak za goste postigao je Torres na asistenciju Lamparda. Španac je iskoristio veliku grešku golmana domaćih. 

Već u narednom napadu Rubin je mogao do izjednačenja, ali je Natcho bio neprecizan. Chelsea je do drugog gola mogao u 17. minuti susreta, ali je udarac Mosesa bio neprecizan. 

U 21. minuti susreta nova prilika za domaće, ali je Rondon bio neprecizan. Samo pet minuta kasnije zaprijetio je Roman Eremenko, ali je ostalo 1:0 za goste. Isti igrač imao je priliku i u 34. minuti, ali je ishod bio isti. 

Nastavio je domaćin sa napadima, ali je u 40. minuti priliku propustio Ansaldi. Domaćin je u 42. minuti susreta mogao do izjednačenja, ali je još jednom neprecizan Eremenko. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

U nastavku opet je prvi zaprijetio Rubin, ali je i ovaj put neprecizan bio Eremenko. Domaćin je u 51. minuti susreta došao do izjedančenja, a strijelac je nakon asistencije Orbaiza bio Marcano. 

Radost domaćih trajala je svega četiri minute, a onda je nakon asistencije Ramiresa pogodak za goste postigao Moses. Nastavila se revija golova, pa su domaći u 62. minuti preko Karadeniza nakon asistencije Kasaeva izjednačili na 2:2. 

U 75. minuti susreta domaćin je došao do vodstva preko Natcha. Rubin je treći pogodak na susretu postigao sa bijele tačke. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Chelsea je izborio prolazak u polufinale. 

 


Torres by Counterpoint1


RUB 1-1 CHE by Samu30000

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


RUB 1-2 CHE by Samu30000


RUB 3-2 CHE by Samu30000

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.