James Rodriguez na korak od Real Madrida

Kolumbijac prelazi na Santiago Bernabeu?

James Rodriguez na korak od Real Madrida

James Rodriguez i dalje je najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Brazilu, a da li će nagrada ostati u njegovim rukama saznat ćemo večeras nakon utakmice između Njemačke i Argentine u finalu. 

Fantastičnim igrama u dresu Kolumbije privukao je pažnju mnogih evropskih velikana, a najbliži njegovom angažmanu ipak je madridski Real. Florentino Perez, Jose Angel Sanchez i Jorge Mendes održali su sastanak kako bi uradili sve što je moguće da Rodriguez stigne na Santiago Bernabeu. 

Menadžer Kolumbijca tvrdio je kako je za transfer potrebno 75 miliona eura, ali obzirom da Rodriguez nema odštetnu klauzulu pregovori se moraju voditi direktno sa Monacom. 

Dva kluba su navodno već obavila prve pregovore, na kojima je vlasnik Kneževa Dmitry Ribolovljev za Kolumbijca tražio nevjerovatnih 115 miliona eura. Dodatnim pregovorima Perez je uspio spustiti cijenu na 85 miliona eura, prenosi Marca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.