James: U Madrid sam došao da osvajam titule

Rodriguez pun samopouzdanja

James: U Madrid sam došao da osvajam titule

E. Škorić

Kolumbijski reprezentativac James Rodriguez nedavno je potpisao ugovor s Real Madridom.

James je u Real stigao iz Monaca za oko 80 miliona eura i to zahvaljujući fantastičnim partijama i pogocima (njih šest) na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prošlog ljeta.

I sam je Kolumbijac potvrdio da je dolazak u Real ispunjenje njegovih dječačkih snova i obećava da će dati sve od sebe da opravda uloženi novac u njegovo dovođenje.

“Oduvijek sam želio da igram za Real i nadam se da ću ostati u klubu dugi niz godina. Volim izazove i volim da pobjeđujem. Došao sam u Real osvajati titule”, rekao je Rodriguez za klupsku televiziju, dodavši:

Potražite više informacija na temu La Liga:

“U momčad donosim golove, igru i asistencije. Samo sam jedna osoba na terenu, ali želja da pomognem je nevjerovatna. Nestrpljiv sam. Jedva čekam prvi dan augusta da se priključim ostatku momčadi na treninzima. Želim da napredujem iz dana u dan”.

Kolumbijac bi u dresu novog kluba trebao debitovati 12. augusta u utakmici UEFA-inog Superkupa protiv Seville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.