Janevski: Neka nam poraz od Zenita bude lekcija

Trener Vardara realan

Janevski: Neka nam poraz od Zenita bude lekcija

Teme:

Vardar je u svojoj prvoj utakmici u grupnoj fazi Evropske lige u klupskoj historiji doživio debakl u sudaru sa Zenitom (0:5) u Skoplju.

Trener makedonskog prvaka Čedomir Janevski je nakon utakmice poručio da je bilo veoma teško igrati protiv Zenita, koji je objektivno mnogo kvalitetnija ekipa od Vardara.

"Jako je teško igrati protiv tako snažnog tima, a posebno nas je presjekao gol koji smo primili odmah na startu utakmice, već u šestoj minuti. Nedugo nakon toga, Zenit je zabio i drugi gol i tu je otprilike već bilo gotovo", rekao je Janevski, koji je potom nastavio:

"Na poluvremenu sam rekao fudbalerima da se ponašaju i igraju kao da je 0:0, da krenemo ispočetka ali nije nam išlo najbolje. Iz ovog poraza moramo izvući pouke i neka nam on bude lekcija za ubuduće. Siguran sam da ćemo na sljedećim utakmicama biti bolji i da ćemo osvojiti poneki bod u grupi".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vardar će priliku za popravni imati protiv Rosenborga, s kojim će se sastati 28. septembra u Norveškoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti