Janjoš o golu sa 50 metara: Velemajstorski je...

Trener Sarajeva

Janjoš o golu sa 50 metara: Velemajstorski je...

Sarajevo je izgubilo u gostima kod Zarije u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu. Bordo tim je od Zarije poražen sa 2:1, što svakako ne može zadovoljiti navijače Sarajeva koji su vjerovali u dobar rezultat u Moldaviji. 

Nakon utakmice u prostorijama stadiona "Zimbru" u Kišnjevu održana je konferencija za medije na kojoj je moldavskim novinarima na pitanja odgovarao trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš. 

"Utakmicu možemo podijeliti u dva poluvremena. U prvom domaćin je postigao dva pogotka i imali su sjajan posjed lopte, a mi nismo pronašli rješenje za to. U nastavku smo izvršili dvije izmjene, izašli smo visoko na polje protivnika i mislim da je Sarajevo na kraju zaslužilo neriješen rezultat", kazao je Janjoš.

Dotakao se Janjoš i drugog primljenog gola sa centra terena.

"Ne volim što smo ga mi primili, ali bio je velemajstorski. Prvo poluvrijeme je završeno, hvala domaćinu na korektnosti, a za sedam dana slijedi revanš. Biće nam teško u Sarajevu. Ne očekujemo nimalo lagano utakmicu, jer sam i jučer rekao da su ovo dvije podjednake ekipe po kvalitetu. Ali, mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugo pretkolo. Ekipa protiv koje smo igrali je vrlo iskusna, koristi svaku šansu i vidjeli ste kako su postigli gol. Sarajevo ima veću tradiciju, no to treba pokazati na terenu." 

Na pitanje da li bi eventualno ispadanje za Sarajevo značilo razočarenje, Janjoš je odgovorio:

"Hoće sigurno, ali u fudbalu su uvijek moguća tri rezultata. Mi ćemo uzvratiti gostoprimstvo, ali ćemo sve učiniti na terenu da prođemo dalje", istakao je.

O golu koji je primio Bojan Pavlović još jednom je govorio s velikom dozom respekta prema strijelcu. 

"Rekao sam već da je fenomenalan. Naš golman je pogriješio, ali igrač kada sa 50 metara podigne glavu i pogodi, pa i da je šutirao na prazan gol, to je umijeće."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi