Janssen stigao na posudbu u Fenerbahče

Turski klub potvrdio

Janssen stigao na posudbu u Fenerbahče

Turska ekipa Fenerbahče potvrdila je da su angažovali holandskog napadača Vincenta Janssena iz Tottenhama.

Janssen je posljednjeg dana prelaznog roka u Turskoj stigao na jednogodišnju posudbu nakon što se nije snašao u Premiershipu.

On je prošlog ljeta stigao u Tottenham iz AZ-a u transferu vrijednom 18,5 miliona funti, ali je u dresu Pijetlova postigao samo šest pogodaka na 38 mečeva pa je odlazak bio očekivana stvar.

Iako je trener Tottenhama Mauricio Pochettino jučer najavio da će ovaj napadač ostati u klubu i da ozbiljno računa na njegove usluge, na kraju je on ipak otišao u Fenerbahče gdje će ostati do narednog ljeta. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim Fenera, za njegove usluge interesovale su se i ekipe Brightona i Swansea, ali napadač se na kraju odlučio za tursku ekipu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi