Januarska rasprodaja u Parizu
Foto: EPA

PSG prodaje petoricu fudbalera

Januarska rasprodaja u Parizu

M. Šljivak
Teme:

Francuski PSG postao je prepoznatljiv po izdvajanju ogromnog novca za dovođenje pojačanja.

Ovog ljeta velikan iz Pariza je doveo Neymara i Kyliana Mbappea za 402 miliona eura, te su porušili apsolutno sve rekorde u fudbalskoj historiji.

Međutim, činjenica da je UEFA protiv njih pokrenula istragu zbog kršenje financijskog fair playa mogla bi ostaviti određene posljedice po PSG.

Kako bi izbjegli eventualnu kaznu moraće i prodati određeni broj fudbalera, kako bi se izbalansirao ritam kupovine i prodaje, a već u januaru bi petorica fudbalera mogli napustiti Park prinčeva.

Navodno, na listi za prodaju su Julian Draxler, Angel Di Maria, Kevin Trapp, Lucas Moura i Javier Pastore. Njima će biti dozvoljeno da u januaru napuste klub, a njihovom prodajom će PSG zaraditi dovoljnu količinu novca kako bi bez ikakvih problema isplatili 180 miliona eura za Mbappea, koje su dužni narednog ljeta isplatiti Monacu.

Također, uravnotežila bi se linija između prihoda i rashoda, pa bi PSG na ljeto bez ikakvih problema mogao krenuti po dovođenje novih imena.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Svi navedeni fudbaleri su se i ranije povezivali s odlaskom iz Pariza, izuzev golmana Kevina Trappa, ali očigledno da i na njegovom mjestu PSG traži drugo rješenje.

Sigurno je da ćemo od Parižana imati još mnogo toga za čuti kada su u pitanju veliki transferi i ne treba čuditi ako uskoro izdvoje još nekoliko stotina miliona na određena imena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi