Jardim: Ovo mi je najvažniji trofej u karijeri
Foto: EPA

Trener Monaca nakon osvajanje titule Francuske

Jardim: Ovo mi je najvažniji trofej u karijeri

D. Rakanović

Monaco je sinoć postao prvak Francuske poslije 17 godina, a trener Leonardo Jardim smatra da je ovo veliki uspjeh za njegovu ekipu s obzirom da prije početka sezone im nisu davali velike šanse. 

Monaco je na domaćem terenu savladao St. Etienne sa 2:0. Golove su postigli Mbappe i Germain, pa je osigurana osma titula Francuske.  

"Veliko je zadovoljstvo osvojiti titulu kada vas ne smatraju za favorita. Ovo mi je najvažniji trofej u karijeri. Naporno smo radili u posljednjih 11 mjeseci, a sve se to vratilo sa osvajanjem titule", rekao je Jardim i dodao:

"Ovo mi je najveće ostvarenje. Osvajanje titule Monaca je ekvivalentno da PSG osvoji titulu četiri puta. Osvajanje trofeja za PSG bila je navika". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi