Jardim potvrdio: Klub je odlučio da Mbappe ne igra
Foto: EPA

Nije nastupio protiv Dijona

Jardim potvrdio: Klub je odlučio da Mbappe ne igra

M. Šljivak

Napadač Monaca Kylian Mbappe nije dibio nijedne sekunde u današnjem meču protiv Dijona kojeg je aktuelni prvak dobio s 4:1.

Mbappe je odavno predmet priča o odlasku iz Monaca, a navodno je 18-godišnji napadač prošle sedmice pregovarao sa velikim rivalom PSG-om, ali su Kneževi takve navode odbili.

Mladi fudbaler je danas otao na klupi, ali je navodno razlog što nije dobio ni minute povreda zbog koje je Mbappe napustio meč protiv Toulousea u meču prvog kola.

Trener Monaca Leonardo Jardim je kratko i jasno potvrdio zašto Mbappe nije igrao.

"To je bila odluka kluba", istakao je Jardim uz dodatak:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nakon što smo poveli s 4:1 više nije bilo potrebe da ulazi u igru", rekao je trener francuskog prvaka.

Monaco je odlično krenuo u novu sezonu Ligue 1. Prvaci su u dva kola upisali dvije pobjede, a glavna zvijezda na početku sezone je fantastični Kolumbijac Radamel Falcao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi