Jasmin Mešanović junak Maribora u Moskvi!
Foto: EPA

Pogodio za remi u nadoknadi

Jasmin Mešanović junak Maribora u Moskvi!

Bh. napadač Jasmin Mešanović proslavio se na večerašnjoj utakmici Spartaka i Maribora, koja je završena rezultatom 1:1.

Prvak Slovenije je u Rusiju došao s namjerom da izbori barem jedan bod, što je i uspio zahvaljujući pogotku Mešanovića u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Spartak je većim dijelom utakmice imao terensku inicijativu i stvarao je šanse, ali domaći fudbaleri nikako nisu nalazili način da savladaju Handanovića sve do samog finiša utakmice.

Igrao se 82. minut kada je Ze Luis pogodio za vodstvo Spartaka od 1:0, a samo minutu nakon toga u igru je ušao Jasmin Mešanović, koji se ispostavio kao sjajan adut.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U posljednjim sekundama utakmice, Mešanović je iskoristio konfuziju odbrane Spartaka i lagano zabio za konačnih 1:1.

Za Maribor je ovo bio drugi bod u ovoj sezoni Lige prvaka, dok je Spartak prokockao ogromnu priliku da se približi plasmanu u knock-out fazu. Ako u tome ne uspiju, Moskovljani mogu najviše biti ljuti na Maribor koji im je u dvomeču otkinuo četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti