Javi Martinez: Spreman sam dati sve od sebe za Španiju

Spreman igrati na sve tri pozicije

Javi Martinez: Spreman sam dati sve od sebe za Španiju

A. Haznadarević

Veznjak Athletic Bilbaa Javi Martinez je poručio selektoru Vicente del Bosqueu da na njega može računati na više pozicija, i da će dati sve od sebe ako zaigra na bilo kojoj od tih pozicija.

Iako su se šanse reprezentacije Španije za odbranu titule smanjile nakon što su otpala dva ključna igrača odbrane i napada, Carles Puyol i David Villa, veznjak baskijske ekipe je optimističan i smatra da će svi oni koji budu igrali umjesto njih dvojice dati sve od sebe.

"Puyol i Villa su važni, ali srećom svi u ekipi su spremni da daju sve od sebe, i ko god bude igrao odigrati će onako kako bi njih dvojica igrali da nisu povrijeđeni."

"Ove godine igrao sam na obje pozicije, i kao ofanzivni i kao centralni vezni, ali Marcelo Bielsa me koristio i kao defanzivca. Počinjem se dobro osjećati i na tim novim pozicijama."

Martinez je također priznao da mu je poraz u Evropa ligi i Kupu kralja vrlo teško pao, međutim smatra da je nakon tih poraza još jači:

"Istina je da za četiri ili pet dana nisam izašao iz kuće, ali šansa za osvajanjem trofeja u Poljskoj i Ukrajini me je naučila da izvućem pozitivne stvari iz poraza", zaključuje mladi veznjak španske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.