Je li Barca našla novog trenera?

Jorge Sampaoli zainteresovan za Barcu

Je li Barca našla novog trenera?

M. Šljivak

Trener Seville Jorge Sampaoli nije isključio mogućnost da zamijeni Luisa Enriquea u Barceloni.

Loše igre katalonskog tima dovele su Luisa Enriquea na prag otkaza i gotovo je sigurno da će na kraju sezone otići s klupe Barce.

Kao potencijalni kandidat za klupu tima s Nou Campa spominje se aktuelni trener Seville Jorge Sampaoli, koji je očigledno zainteresovan za klupu Barce.

"Ne smijete tek tako smjenjivati nekog kao što je Luis Enrique. Čovjek je napravio velike rezultat i bilo bi sebično da ja o tome govorim. Miran sam, jer nije do mene. Ne želim se nametati", rekao je Sampaoli, te je dodao:

"Za sada jedino razmišljam o Sevilli. Ovaj tim me doveo u Evropu, ali uvijek se stvari mogu iznenada okrenuti. Mnogo je faktora o igru i u ovoj profesiji ne treba puno očekivati. Nikad se ne zna šta donosi sutra", istakao je trener Seville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored ovog stručnjaka kao najveći kandidat spominje se i aktuelni menadžer Evertona i bivši igrač Barcelone Ronald Koeman.

Na kraju sezone će vjerovatno jedan od njih postati novi trener Barce, a ostaje nam da vidimo ko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi