Je li Deschamps spiskom fudbalera malo pretjerao?

Najveća zvijezda ponovo bez poziva

Je li Deschamps spiskom fudbalera malo pretjerao?

Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps objavio je danas spisak fudbalera na koje će računati za prijateljske utakmice protiv Paragvaja i Engleske te kvalifikacioni duel protiv Švedske. 

Deschamps je još jednom uzburkao strasti u svojoj domovini imenima fudbalera na spisku, a centralna priča je to da ponovo nije pozvao napadača Real Madrida Karima Benzemu.

Benzema nije dobio poziv u reprezentaciju Francuske još otkad mu je počelo suđenje u slučaju "Valbuena" krajem 2015. godine, a čini se kako će još dugo čekati priliku. Osim toga, na spisku se ponovo našao napadač Monaca i glavna senzacija ovosezonske Lige prvaka Kylian Mbappe, dok su tu i povratnici u nacionalni tim Alexandre Lacazette i Kurt Zouma. 

Ostala velika imena koja se nisu našla na spisku su: Timoue Bakayoko, Patrice Evra, Kevin Gameiro, Aymeric Laporte i Anthon Martial.

Spisak Francuske: 

Golmani: Hugo Lloris, Benoit Costil, Alphonse Areola.

Odbrana: Laurent Koscielny, Raphael Varane, Lucas Digne, Christophe Jallet, Djibril Sidibe, Samuel Umtiti, Kurt Zouma, Benjamin Mendy, Presnel Kimpembe.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: Blaise Matuidi, Moussa Sissoko, Paul Pogba, N'Golo Kante, Adrien Rabiot, Corentin Tolisso.

Napad: Thomas Lemar, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Dimitri Payet, Alexandre Lacazette, Ousmane Dembele, Kylian Mbappe, Florian Thauvin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi