Je li frizura kriva što Neymar nije Realov?

Predsjednik Santosa otkrio nevjerovatne stvari

Je li frizura kriva što Neymar nije Realov?

S. Mlaćo

Najskuplji fudbaler svijeta Brazilac Neymar u PSG prešao je za nevjerovatnih 222 milione eura.

 Zanimljivo da je Neymar odlučio da napusti  Barcelonu iako je to malo tko očekivao.

Transfer se ipak desio, a zanimljivo da je ovaj Brazilac 2011. godine zamalo završio u ljutom Barcinom rivalu, Real Madridu. Naime, Neymar je kao igrač Santosa bio na meti brojnih evropskih klubova, a poredili su ga sa legendarnim Peleom.

Potvrdili su to iz Santosa, tačnije predsjednik tog klub Luis Alvaro Ribiero je rekao da je Neymara tada odbio legendarni Portugalac Jose Moruinho, tada trener Kraljeva.

"Ponašanje trenera Reala bilo je žalosno. Neymara sam uvjerio da ostane u Santosu tako što sam mu rekao ga će ga Mourinho prisiliti da promjeni svoju frizuru, koja je tada bila prepoznatljiva. Rekao sam mu da on može raditi sa svojim imidžom šta god poželi", otkrio je Ribiero.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je i ostao u Santosu, a zatim 2013. godine nakon dugih pregovora prešao na Nou Camp za 49 miliona funti.

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi