Je li sve čisto? Ovo je najčudniji transfer ovog ljeta

Otkupio samog sebe

Je li sve čisto? Ovo je najčudniji transfer ovog ljeta

Neobična priča dolazi nam iz Španije, a njen glavni akter je 21-godišnji fudbaler Pablo Fornals.

Ovaj veznjak iz Malage želio je napustiti klub i preći u Villarreal s kojim je dogovorio sve uvjete, ali ga klub nije želio pustiti da ide. S obzirom da nije htio potpisati novi ugovor sa Malagom, Fornalsu su prijetile klupa, tribine a možda i treniranje sa juniorima.

Ipak, kada već Malaga nije htjela da ga proda direktno u Villarreal, Fornals je pronašao rješenje kako da u Žutu podmornicu stigne na drugi način.

Mladi veznjak je pronašao 'rupu u sistemu', platio obeštećenje klubu i otkupio samog sebe od Malage za 12 miliona eura i potom je prešao u Villarreal. Naravno, novac kojim je platio odštetu Malagi dali su mu iz Villarreala, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li se oko ovaj nesvakidašnji transfer biti pod lupom španskog saveza.

U Malagi su razočarani i ljuti zbog odlaska fudbalera kojeg nisu željeli prodati, ali očito je lukavi Fornals bio toliko željan odlaska da nije birao sredstva da to i izvede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pablo Fornals je u prošloj sezoni odigrao 34 utakmice za Malagu i imao je učinak šest pogodaka uz tri asistencije, a sa Villarrealom je potpisao petogodišnji ugovor.

Zanimljivo, ovaj 21-godišnjak ima jedan nastup za reprezentaciju Španije i to protiv Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici odigranoj krajem maja prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi