"Je suis Benevento"

Toliko su loši da ih svi počinju voljeti

"Je suis Benevento"

E. Škorić

Benevento je srušio rekord i jučer je postao  tim s najviše uzastopnih poraza na otvaranju prvenstva u ligama petica.

Poraz od Sassuola bio je 13. vezani za novajliju u Seriji A, a pomalo je tužno da su ih 24 sekunde dijelile od remija, no nisu izdržali, pa su postali "ponosni vlasnici" rekorda.

Benevento je čuvao remi sve do sudijske nadoknade, a onda je dosuđen penal za Sassuolo. Berardi je u drugoj minuti nadoknade promašio jedanaesterac, činilo se da će Benevento osvojiti prvi bod u Seriji A u svojoj historiji, ali valjda je bilo suđeno da tako ne bude. 

Zakon brojeva kaže da je vrijeme da Benevento ostane neporažen, no u ovom slučaju to očigledno ne vrijedi i ko zna kada će zaustaviti to prokletstvo. Nema sumnje da su već sada drugoligaši, odradit će ostatak sezone tek toliko jer moraju, ali popularne Vještice su dosad imale dobrih šansi da ostanu neporažene.

Osim Sassuola, 25. oktobra su na Sardiniji protiv Cagliarija primili gol u 95. minuti za porazo d 2:1, pa početkom septembra su u nadoknadi izgubili od Torina. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nema im spasa, ali navijači širom svijeta na društvenim mrežama s haštagom "Je suis Benevento" traže njihov spas. Tužna je njihova realnost, ali barem su prikupili mnoge fanove. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi