Jedinak hat-trickom odveo Australiju na Svjetsko prvenstvo

Socceroosi u Rusiji

Jedinak hat-trickom odveo Australiju na Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Australije pobijedila je danas u Sydneyu selekciju Hondurasa sa 3:1 i na taj način je ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Put od čak 37 sati očigledno je dosta poremetio reprezentativce Hondurasa i Australci su uspjeli da ih slome i da dođu do plasmana na Mundijal. Imala je domaća selekcija dobrih 0:0 iz prvog meča, ali im je danas trebala pobjeda.

Otpor Hondurasa je slomljen tek u 54. minuti meča. Mile Jedinak je šutirao iz slobodnog udarca, lopta pogađa jednog igrača protivničke reprezentacije i završava u mreži za prednost od 1:0.

Nastavila je Australija sa boljom igrom i nakon postignutog gola, a sve dileme oko pobjednika rješavaju u 72. minuti. Dosuđen je penal, a Jedinak je siguran izvođač za prednost od 2:0.

Do kraja meča domaća selekcija dolazi i do trećeg gola. Dosuđen je novi penal, a Jedinak je ponovo siguran za 3:0.

Konačnih 3:1 postavio je Figuerioa u četvrtoj minuti nadoknade.

Posljednji učesnik SP saznaće se u noći sa srijede na četvrtak nakon revanša između Perua i Novog Zelanda. Prvi duel ovih selekcija završen je bez golova, 0:0.

Kvalifikacije za SP:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Australija - Honduras 3:1 (Jedinak 54', 72'p, 85p / Figueroa 90+4')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi