"Jedini put kada sam osjetio kako stadion ponovo diše"

Najdraži pogodak u dresu Arsenala

"Jedini put kada sam osjetio kako stadion ponovo diše"

E. Ganibegović

Bivši igrač Arsenal Thierry Henry, koji je dres kluba iz Londona nosio u dva navrata, izabrao je svoj najdraži pogodak za Topnike.

Henry je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za Monaco, Arsenal, Barcelonu i New York Red Bulls, međutim najveći trag je ostavio u ekipi iz sjevernog Londona.

Dres Arsenala je nosio od 1999. do 2007. godine, nakon čega je bio u Barceloni i New York Red Bullsima, dok je London kratko posjetio još u jednom navratu 2012. godine.

Kroz svoju dugogodišnju karijeru je postigao veliki broj fenomenalnih pogodaka, a sada je izabrao i svoj najdraži.

"Ima jedan pogodak koji je bio više od samog pogotka. Ne zbog igre i ljepote samog gola, kako ljudi obično govore", rekao je Henry za ESPN.

"To je pogodak koji sam postigao protiv Liverpoola za vodstvo od 3:2. Jedini put kada sam u životu osjetio kako stadion ponovo diše", istakao je bivši napadač Topnika. 

Potražite više informacija na temu Premier league:


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi