"Jedino mi je žao što nikada nisam trenirao Tottija"
Foto: EPA

Mancini iskreno priznao

"Jedino mi je žao što nikada nisam trenirao Tottija"

E. Čaušević

Fudbaleri Rome danas igraju na domaćem terenu protiv Genove u okviru 38. kola Serije A.

Današnji dan je poseban za sve navijače rimskog kluba jer će svoju posljednju utakmicu odigrati najbolji igrač Rome svih vremena Francesco Totti. Kralj Rima odlučio je da je vrijeme da okači svoje kopačke o klin i sigurno je da će Olimpico biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Prethodni dani u Italiji su u znaku kapitena Vučice, te su mnoge sportske ličnosti komenarisale karijeru Tottija. Jedan od njih je i italijanski stručnjak Roberto Mancini koji je izjavio da mu je jedino žao što nikada nije imao priliku da trenira Tottija.

"On predstavlja mnogo toga u fudbalu. Govorimo o nevjerovatnom igraču, fenomenu koji ostavlja mnogim generacijama ono što je postigao. Mnogi igrači koju budu dolazili će biti inspirisani Tottijem. Iskreno, jedino mi je žao što nikada u trenerskoj karijeri nisam imao priliku njega da treniram. Vjerujem da bih uživao maksimalno u tome", rekao je Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi