Jedinstvena klauzula za Donnarummu
Foto: EPA

Novi ugovor pred završetkom

Jedinstvena klauzula za Donnarummu

M. Šljivak

Mladi golman Gianluigi Donnarumma (18) potpisaće novi ugovor s Milanom.

Nakon raznih špekulacija o njegovom odlasku sa San Sira, to se ovog ljeta neće desiti, ali bi već naredne godine sjajni čuvar mreže mogao napustiti Rossonere.

Navodno, Donnarumma je pristao da potpiše novi ugovor s Milanom, ali sa jedinstvenom klauzulom u ugovoru. Ta klauzula bi mu omogućila odlazak u Real Madrid u ljeto 2018. godine i to je jedini veći zahtjev kojeg je Donnarumma postavio pred rukovodstvo Milana.

Italijanski golman se našao na velikom udaru navijača i rukovodstva Rossonera nakon što je ranije odbijao da produži saradnju s klubom.  U timu iz Milana su najavili kako će Donnarumma sezonu provesti na klupi, što je 18-godišnjeg golmana i njegovog agenta Mina Raiolu ipak "otrijeznilo" i novi ugovor će uskoro biti potpisan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, klauzula koju želi mogla bi ponovo predstavljati problem i sada se očekuje reakcija čelnika kluba.

Donnarumma je prvi golman Milana postao sa samo 16 godina i to mjesto ne ispušta već sezonu i po.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi