Jelavić odlazi kod Misimovića i Salihovića
FOTO: EPA

Beijing Renhe šalje ponudu

Jelavić odlazi kod Misimovića i Salihovića

Slaven Bilić je pomogao Nikici Jelaviću pozivom u West Ham United, no nakon nekoliko mjeseci slijedi razlaz. 

Bivši hrvatski reprezentativac je spakovao kofere i vjerovatno će u narednim danima pronaći novu sredinu, a inostrani mediji špekulišu da će to biti Beijing Renhe za koji od ranije nastupaju Zvjezdan Misimović i Sejad Salihović. 

Navodno, ovaj kineski klub će za Jelavićev transfer platiti devet miliona eura, odnosno četiri puta više nego što je u ljetnom prijelaznom roku West Ham United izdvojio za njegov prelazak iz Hull Cityja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zadovoljstvo eventualnom realizacijom će biti obostrano jer odlaskom u Kinu bi Jelavić (30) zaključio karijeru bogatim ugovorom, a samim tim bi West Ham zaradio i oslobodio prostor za potentnije strijelce. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi