Jenas: Modrić je žarko želio potpisati za Chelsea

Prisjetio se 2011. godine

Jenas: Modrić je žarko želio potpisati za Chelsea

Jermaine Jenas, nekadašnji vezni igrač Tottenhama, prisjetio se 2011. godine kada je njegovog bivšeg saigrača Luku Modrića želio dovesti Chelsea.

Hrvatski reprezentativac je u tom periodu bio na meti brojnih klubova, a navodno je žarko želio potpisati za Chelsea. Ipak, na kraju je ostao i potom potpisao za madridski Real. 

"Chelsea je poslao nekoliko ponuda za Luku Modrića. On je žarko želio otići, ali nakon što ga Daniel Levy nije pustio je prešao preko toga i to nije utjecalo na njegovu formu. Ostao je profesionalac cijele sezone, odigrao ključnu ulogu i nakon toga potpisao za Real Madrid", napisao je Jenas u kolumni za Yahoo.

Jenas tvrdi da puno igrača ne bi postupilo kao Modrić, jer je prisutan rizik. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"No, potrebno je imati karakter da to napravite. Tu je i rizik jer pretpostavljate da ćete čitavu sezonu zadržati formu i nećete se povrijediti", dodao je Jenas. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.