Ješić: Laž je da sam tražio novac, spremam tužbu

Osvrnuo se na FK Sarajevo

Ješić: Laž je da sam tražio novac, spremam tužbu

Teške optužbe na račun Miodraga Ješića jučer je iznio nekadašnji francuski fudbaler Fabien Boudarene. 

Boudaren je izjavio da mu je bivši trener FK Sarajevo tražio novac da bi još 2008. godine imao mjesto u Litexu, međutim ove optužbe Ješić (57) je u razgovoru za SportSport.ba odbacio i dodao da već sprema tužbu. 

"Pročitao sam optužbe koje su se pojavile. To je notorna laž i imam danas sastanak sa advokatom kako bi se pokrenula tužba. U to vrijeme dok sam vodio Litex u klubu je bilo previše stranaca i bili smo primorani da neke odstranimo. Na poziciji na kojoj je igrao Boudaren sam stavio Stanislava Gencheva koji je opravdao povjerenje i izborio mjesto reprezentativca. Imam 57 godina i nikada u karijeri nisam došao u situaciju da uđem u fizički kontakt s igračem. Ovo što se govori je ortodoksna laž i udar na moju ličnost te sve ono što sam gradio kroz karijeru. Da je zaista tako, da li mislite da niko o tome nebi napisao ništa punih osam godina?", kazao nam je Ješić i dodao:

"Sama činjenica da sam nekoliko godina kasnije ponovo preuzeo Litex potvrđuje kakav sam radnik bio u tom klubu. U karijeri sam imao mnogo problema upravo zbog toga što se nisam bavio takvim stvarima i jasno sam govorio o tome", dodaje Ješić. 

Ješić je nakon napuštanja Sarajeva i dalje bez angažmana. Nije tajna da je vodio pregovore s nekoliko klubova, međutim na 'pravu' ponudu i dalje čeka. 

"Ima ponuda, ne krijem, ali ne volim to komentarisati jer mi reklama nije potrebna. Kada vodim klub onda rado komentarišem sve i kažem ono što se treba da kaže, a poslije toga nema potrebe da išta govorim. Prvenstveno iz razloga da olakšam svom bivšem klubu i nasljedniku. Vidjeli ste da nakon odlaska iz Sarajeva nisam dao niti jedan intervju. Ne žurim i strpljivo čekam da se nešto poklopi. Bilo je u proteklom periodu nekoliko klubova s kojima se nisam uspio dogovoriti, kao i onih koje sam odbio", kaže srbijanski trener. 

I nakon napuštanja bh. prijestolnice Ješić je nastavio pratiti fudbal u BHT Premijer ligi BiH. Osvrnuo se i na FK Sarajevo. 

"Pratim i dalje prvenstvo u BiH, ali ne onako kako sam ranije. Vidim da je i dalje Zrinjski u vrhu, to je ozbiljan i veoma organizovan klub i ne bi bilo iznenađenje da ponovo osvoje titulu. Što se tiče Sarajeva, najveći problem su česte promjene. Na kratak period se ne može napraviti ozbiljan rezultat i potrebno je imati strpljenja. Ovako se svodi sve na to da jedan stručni štab ima svoje planove, drugi dođe sa svojom vizijom i to u konačnici sve utiče na klub. Sa čestim smjenama se ne može postići kontinutiet", smatra Ješić.

Ješić je pri dolasku u Sarajevo isticao da mu je cilj napraviti korak naprijed sa klubom. 

"Sa mnom i mojim saradnicima su svi bili zadovoljni na polusezoni. Bilo je čak predloženo da potpišemo i dugoročni ugovor, ali očito nekome to nije odgovaralo i potrudio se da odemo iz Sarajeva što prije. Kada sam otišao klub je bio treći na tabeli, međutim koštale su me dosta čudne utakmice sa Slobodom. Mnogo toga se dešavalo prije, pominjale su se čak i afere zvane 'Punac'. Treće mjesto na kojem sam ostavio klub je garantovalo izlazak na evropsku scenu, a na kraju Sarajevo je ostalo i bez toga." 

Razočaran je Ješić jer nije sproveo ono što je htio. 

"Kada danas gledam na to sve, vidim da smo dosta toga napravili. Priključili smo prvom timu nekoliko mladih igrača i vidjeli ste da se mladi Kadušić odmah nametnuo i zauzeo standardno mjesto. Bilo je još dosta igrača, a nadam se da će se ta tradicija nastaviti. Meni je Sarajevo kao grad ostalo u lijepom sjećanju i nije isključeno da, u zavisnosti od vremena, dođem u posjetu. Stekao sam dosta prijatelja", riječi su Ješića na kraju razgovora.

Ješić je osim Sarajeva u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Yangon, Litex, CSKA iz Sofije, Najran, Machine, Ginde, Al-Ittihad, Otopeni, Budućnost, Partizan, Slaviju iz Sofije, Sfaxien, OFK Beograd, Radnički Niš. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi